Skip til hoved indholdet
    Hjem Dansk Havnene Velkommen til Marstal By

Velkommen til Marstal By

Velkommen til Marstal

Marstal er Ærøs største by, og dens lange maritime historie ses overalt. Gennem århundreder har Marstalskibe sejlet på verdenshavene, og den dag i dag har et betydeligt antal moderne coastere Marstal som hjemsted.

Søfarten er stadig byens livsnerve med værfter, rederier og ikke mindst Navigationsskolen, som gennem mere end hundrede år har uddannet navigatører til den danske handelsflåde.

Byen er hyggelig med dens stræder og smalle gader. Her blomster stokroserne på række. Det mangesidede forretningsliv byder gæsterne velkommen, ligesom restauranter og cafeer indbyder til hygge. Marstal har flere uddannelsesmuligheder og rummer kommunens folkeskole, Navigationsskole, HF og VUC, Ærø.

Langs havnen finder man et charmerende miljø med joller, fiskegarn, lystbåde og coastere. Den lange havnemole med den flotte, gamle kalkovn giver læ for østenvinden, bygget til formålet af byens søfolk fra 1821 til 1841 og udbygget et par gange senere.

Her finder du også Marstal Søfartsmuseum. Museet giver et levende indtryk af byen og søfarten. Besøg også den smukke kirke fra 1738. Campingpladsen, vandrerhjemmet og hotellerne byder på gode overnatningsmuligheder for byens gæster, og badelivet udfolder sig ved stranden på Eriks Hale med de yndige badehuse og det friske hav.

Søndre Værft 3
5960 Marstal

+45 63526365
havn@aeroekommune.dk