Skip til hoved indholdet
    Hjem Dansk Velkommen fra Borgmesteren

Velkommen fra Borgmesteren

Velkommen til Marstal og Ærøskøbing havne

Ærø er en ø i Det Sydfynske Øhav med 3 større havne, Marstal, Ærøskøbing og Søby, hvoraf Marstal og Ærøskøbing havne er ejet af Ærø Kommune. Desuden findes to mindre havne, Kleven og Strandbyen begge i Ommel.

Turen til Ærø er en smuk oplevelse, hvor du på din tur møder nogle af Danmarks mindste øer, fugle i massevis og måske et marsvin eller en sæl, som gør turen til en oplevelse, man sent glemmer. Ærø er ideel for besøgende inden for sejlsport, kajak og rosport, da du kun kan komme til Ærø ad vandvejen.

Ærø er et dynamisk og levende samfund med hovederhverv indenfor søfart, skibsbygning, landbrug og skolevirksomhed. Som gæst på Ærø får du mulighed for at se og komme tæt på blandt andet havneaktiviteter omkring nye og gamle skibe, vedvarende energianlæg og øens landbrug med frodige marker og kreaturer på græs.

Øens landskab giver optimale muligheder for aktiv ferie. Du kan benytte øens cykelrutenet og mange vandrestier, som fører dig rundt i den smukke natur og forbi øens største kulturelle attraktioner. Du har mulighed for et slag golf med smuk udsigt til Det Sydfynske Øhav og er du lystfisker, åbner vores strande for rige muligheder for at fange din egen aftensmad.

Benyt dig af gratisbusserne på Ærø, som kører mellem Marstal, Ærøskøbing og Søby. Kom rundt på øen og se på museer, gamle by miljøer, spændende havne, naturen, landskabet og stilheden, som mange gæster tiltrækkes af.

Ærøs besøgssteder, overnatningssteder, forretningsliv og befolkning ønsker at give vore gæster en god og indholdsrig oplevelse.

På øens og egne vegne vil jeg, hvis du endnu ikke har været her, invitere dig og din familie til at besøge øen. Og til dig, der er kommet til Ærø, vil jeg sige hjertelig velkommen og ønske et godt, spændende og indholdsrigt ophold på denne smukke ø.

 

Med venlig hilsen

Peter Hansted, borgmester

Søndre Værft 3
5960 Marstal

+45 63526365
havn@aeroekommune.dk